מגישים לצד רוטב חרדל טוב ופולנטה עסיסית
המרכיבים:
4 כרעי עוף שלמות
אופן ההכנה:
- חושפים בעדינות את עצם הירך משני צידיה באמצעות סכין פירוק. מחדירים את הסכין מתחתיה ומנתקים אותה מן המפרק.
- חושפים את המפרק שמחבר בין השוק לירך, ונזהרים שלא לקרוע את העור.
- באמצעות סכין שף או גרזן שוברים את העצם מיד לאחר המפרק. מצידה השני של העצם שוברים את המפרק הקיצון.
- המלית: חותכים את העגבנייה לקוביות ומערבבים עם פירורי הלחם. מוסיפים את השמן והפטרוזיליה הקצוצה.
- מטגנים קלות את רצועות האווז המעושן. קוצצים ומוסיפים לתערובת העגבנייה ופירורי הלחם.
- מוסיפים את הצנוברים והזיתים, מתקנים תיבול ומערבבים היטב.
- מתבלים את הכרעיים מצידן הפנימי ומניחים במרכזן כף מן המילוי. סוגרים ותופרים את הפתח באמצעות מחט וחוט קשירה. ניתן להשתמש גם
- במחט וחוט לתפירה רגילים, אך הקפידו על חוט עבה יחסית (ריקמה) ולבן.
- מתבלים את הכרעיים מבחוץ ומשחימים במחבת.
- מעבירים לתבנית חסינת אש וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30 דקות.
שתף מתכון