מתכונים: ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

מגישים לצד רוטב חרדל טוב ופולנטה עסיסית

המרכיבים:

4 כרעי עוף שלמות

אופן ההכנה:

חושפים בעדינות את עצם הירך משני צידיה באמצעות סכין פירוק. מחדירים את הסכין מתחתיה ומנתקים אותה מן המפרק.
חושפים את המפרק שמחבר בין השוק לירך, ונזהרים שלא לקרוע את העור.
באמצעות סכין שף או גרזן שוברים את העצם מיד לאחר המפרק. מצידה השני של העצם שוברים את המפרק הקיצון.
המלית: חותכים את העגבנייה לקוביות ומערבבים עם פירורי הלחם. מוסיפים את השמן והפטרוזיליה הקצוצה.
מטגנים קלות את רצועות האווז המעושן. קוצצים ומוסיפים לתערובת העגבנייה ופירורי הלחם.
מוסיפים את הצנוברים והזיתים, מתקנים תיבול ומערבבים היטב.
מתבלים את הכרעיים מצידן הפנימי ומניחים במרכזן כף מן המילוי. סוגרים ותופרים את הפתח באמצעות מחט וחוט קשירה. ניתן להשתמש גם במחט וחוט לתפירה רגילים, אך הקפידו על חוט עבה יחסית (ריקמה) ולבן.
מתבלים את הכרעיים מבחוץ ומשחימים במחבת.
מעבירים לתבנית חסינת אש וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30 דקות.

שתף מתכון

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי