מתכונים: מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

מתכון של ארז קומרובסקי: "הגרסה שלי למאכל הרחוב שמוסיף קורת רוח רבה לחלקי הפנים. מה שכן, לא בכל מקום ניתן כיום להשיג טחולי עוף, גם לא באיטליזים. מי שמחפש אותם ונמצא מחוץ לגבולות ירושלים (או דרום תל אביב) – רצוי שיצלצל לאיטליז לבדוק מראש אם אכן מחזיקים בטחול עוף טרי".

המרכיבים:

500 גרם בשר פרגית, חתוך לחתיכות קטנות
500 גרם לבבות עוף
250 גרם טחול עוף - לא חובה
4-5 בצלים בינוניים, לא קלופים

אופן ההכנה:

צולים את הבצלים על גחלים או על להבת הגז הפתוחה. קולפים וחותכים לשמיניות.
כותשים את התבלינים במכתש ועלי. מלהיטים את התערובת קלות במחבת ברזל על להבה גדולה. בקערות נפרדות, מערבבים את הבשרים הש ונים עם שמן זית ובוזקים מעליהם את תערובת התבלינים.
צולים את הפרגיות ואחרי מספר דקות מוסיפים את הלבבות ואז את הטחולים (זמן הבישול שלהם הכי קצר). מוסיפים את הבצלים השרופים והחתוכים ומערבבים.
הגשה: בוזקים על המנה מלח ים גס לפי הטעם, ומטפטפים מעל מעט טחינה גולמית ומעט סילאן.

שתף מתכון

שלא נשכח

המוצרים שצריך למתכון 

כ ₪73.10 למארז
משקל: 850 גרם
מחיר לק"ג: ₪60
כ ₪73.10 למארז
משקל: 850 גרם
מחיר לק"ג: ₪60

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי