מתכונים: מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

מתכון של ארז קומרובסקי: "הגרסה שלי למאכל הרחוב שמוסיף קורת רוח רבה לחלקי הפנים. מה שכן, לא בכל מקום ניתן כיום להשיג טחולי עוף, גם לא באיטליזים. מי שמחפש אותם ונמצא מחוץ לגבולות ירושלים (או דרום תל אביב) – רצוי שיצלצל לאיטליז לבדוק מראש אם אכן מחזיקים בטחול עוף טרי".

המרכיבים:
500 גרם בשר פרגית, חתוך לחתיכות קטנות
500 גרם לבבות עוף
250 גרם טחול עוף - לא חובה
4-5 בצלים בינוניים, לא קלופים
אופן ההכנה:
  1. צולים את הבצלים על גחלים או על להבת הגז הפתוחה. קולפים וחותכים לשמיניות.
  2. כותשים את התבלינים במכתש ועלי. מלהיטים את התערובת קלות במחבת ברזל על להבה גדולה. בקערות נפרדות, מערבבים את הבשרים השונים עם שמן זית ובוזקים מעליהם את תערובת התבלינים.
  3. צולים את הפרגיות ואחרי מספר דקות מוסיפים את הלבבות ואז את הטחולים (זמן הבישול שלהם הכי קצר). מוסיפים את הבצלים השרופים והחתוכים ומערבבים.
  4. הגשה: בוזקים על המנה מלח ים גס לפי הטעם, ומטפטפים מעל מעט טחינה גולמית ומעט סילאן.
שתף מתכון

שלא נשכח

המוצרים שצריך למתכון 

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

חלה שניצל

חלה שניצל

שוקי עוף בלימון

שוקי עוף בלימון

טורטייה שניצל

טורטייה שניצל

סלט עוף אסייתי

סלט עוף אסייתי

רצועות חזה עוף עם בצל ופטריות

רצועות חזה עוף עם בצל ופטריות

פרגיות וירקות ברוטב ממכר

פרגיות וירקות ברוטב ממכר