עוף לימוני עם כרישה, מנגולד ובצל ירוק
יש מתכונים שלא משנה מה נכתוב עליהם רק אחרי שתטעמו אותם אתם תבינו כמה הם טעימים ומיוחדים.
עוף לימוני עם כרישה, מנגולד, בצל ירוק ועוד הוא לגמרי אחד מהם.
המרכיבים:
6 שוקי עוף וכרעיים
2 כפות שמן
1 כרישה פרוסה יחסית דק
2 בצל ירוק פרוס עבה
2 גבעולי + עלים של סלרי פרוסים דק
4 עלי מנגולד פרוסים גס
חצי כוס יין לבן
גרידה מלימון
מיץ מחצי לימון
1 כף לימון כבוש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוץ דק
אופן ההכנה:
- בסיר שמים שמן וחורכים מעט כרישה, בצל ירוק, סלרי ומנגולד
- מוסיפים לסיר את העופות כשהעור כלפי מטה וצורבים כשתי דקות
- שמים בסיר 2 כוסות מים (עד שהעופות מכוסים), יין, לימון, גרידת לימון, לימון כבוש, מלח, פלפל שחור ומערבבים
- סוגרים את המכסה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה וחצי בערך. בעשר דקות האחרונות לבישול מוסיפים שום כתוש וצרור כוסברה
- *מומלץ להגיש לצד אורז לבן
שתף מתכון
