מתכונים: צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

שימו לב:   הקורקבנים שזמינים בשוק עוברים המלחה למטרות כשרות והם מלוחים מאוד.
לכן אין לוותר על שלב ההרתחה הראשון, בהרבה מים, שפוטר אותם מחלק מהמליחות.

המרכיבים:

1 ק"ג קורקבנים נקיים
2 בצלים קצוצים
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
3 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות קמח
4 כוסות ציר עוף או מים
מלח, פלפל
1 עלה דפנה
1 גבעול קורנית (טימין)
1 כף חומץ בן יין

אופן ההכנה:

מכניסים את הקורקבנים לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית במשך 30 דקות. שופכים את המים ומסננים.
מטגנים את הבצלים, הגזר והסלרי בשמן עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הפפריקה ובוחשים עוד דקה. מוסיפים את הקורקבנים ומטגנים תוך בחישה דקה נוספת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
יוצקים לסיר את הציר או המים בהדרגה ותוך כדי בחישה, מתבלים במעט מלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מניחים למעלה את עלה הדפנה והקורנית. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, או עד שהקורקבנים רכים מאוד. מוודאים מדי פעם שיש די נוזלים בסיר ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
כשהקורקבנים רכים, מוסיפים את החומץ. מערבבים היטב, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות ומגישים על מצע של אורז. אפשר לקשט בעשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין, שמוסיפים עוד קצת ניחוח.

שתף מתכון

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי