מתכונים: תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

מגישים לצד רוטב חרדל טוב ופולנטה עסיסית

המרכיבים:

4 כרעי עוף ללא עור מחולקות לשניים
1 כף תערובת תבלינים "ביריאני מסאלה" (פלפל שחור, הל, אבקת צ'ילי, ציפורן טחון, קימל, הל ירוק ופרחי מוסקט טחונים)
15 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
עלים משני גבעולי כוסברה
1 כף עלי נענע קצוצה
1 צ'ילי ירוק אחד
50 גרם קשיו
1/4 כוס שמן
50 גרם חמאה מזוקקת, או שמן סויה
1 בצל קטן קצוץ
225 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
מלח

אופן ההכנה:

טוחנים יחד את תערובת הביריאני, הג'ינג'ר, השום, עלי הכוסברה, הנענע והקשיו למשחה.
מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים במעט שמן. מניחים בצד.
מוסיפים את שארית השמן והחמאה ומטגנים בהם את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים עד שהשומן מתפרק מהתערובת.
מוסיפים את העגבניות ולחצים בעזרת כף, עד שנוצר מהעגבניות רסק.
מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים חצי ליטר ועוד חצי כוס של מים רותחים.
מבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך.
האורז: מטגנים את הבצל ואת עלי הדפנה ב-3/4 מכמות החמאה המזוקקת.
מוסיפים את האורז ומטגנים מעט. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
מערבבים בקערה את האורז עם העוף והרוטב.
מטגנים את אגוזי הקשיו ואת הצימוקים בחמאה שנותרה ומפזרים מעל האורז והעוף.

שתף מתכון

מתכונים נוספים שאתם עשויים לאהוב

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי

מעורב ירושלמי עם טחינה וסילאן

צלי קורקבנים (מתכון של רותי קינן)

תבשיל כרעי עוף בנוסח ביריאני

ג'מבונט עוף במילוי פרובנסיאלי

שוקי עוף ביין לבן ושום בסגנון ספרדי