מגישים לצד רוטב חרדל טוב ופולנטה עסיסית
המרכיבים:
4 כרעי עוף ללא עור מחולקות לשניים
1 כף תערובת תבלינים "ביריאני מסאלה" (פלפל שחור, הל, אבקת צ'ילי, ציפורן טחון, קימל, הל ירוק ופרחי מוסקט טחונים)
15 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
עלים משני גבעולי כוסברה
1 כף עלי נענע קצוצה
1 צ'ילי ירוק אחד
50 גרם קשיו
1/4 כוס שמן
50 גרם חמאה מזוקקת, או שמן סויה
1 בצל קטן קצוץ
225 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
מלח
אופן ההכנה:
- טוחנים יחד את תערובת הביריאני, הג'ינג'ר, השום, עלי הכוסברה, הנענע והקשיו למשחה.
- מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים במעט שמן. מניחים בצד.
- מוסיפים את שארית השמן והחמאה ומטגנים בהם את הבצל עד שמזהיב.
- מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים עד שהשומן מתפרק מהתערובת.
- מוסיפים את העגבניות ולחצים בעזרת כף, עד שנוצר מהעגבניות רסק.
- מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים חצי ליטר ועוד חצי כוס של מים רותחים.
- מבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך.
- האורז: מטגנים את הבצל ואת עלי הדפנה ב-3/4 מכמות החמאה המזוקקת.
- מוסיפים את האורז ומטגנים מעט. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- מערבבים בקערה את האורז עם העוף והרוטב.
- מטגנים את אגוזי הקשיו ואת הצימוקים בחמאה שנותרה ומפזרים מעל האורז והעוף.
שתף מתכון